BG | EN
Програма към министерство на здравеопазването
Превенция и контрол на ХИВ/СПИННационална програма 2017-2020 г.
Национална програма за превенция и контрол на ХИВ и...

Национална програма 2008-2015 г.
Национална програма за превенция и контрол на ХИВ и...

Национална програма 2001-2007 г.
Национална програма за профилактика и контрол на...

НОВА БРОШУРА

АКТУАЛНИ ПЕЧАТНИ МАТЕРИАЛИ 2014 - 2015 Г.
Картичка и плакат Световен ден за борба срещу...

НАЙ-НОВИЯТ НИ ВИДЕОКЛИП И ПЕЧАТНИ МАТЕРИАЛИ
НАЙ-НОВИТЕ ВИДЕОКЛИПОВЕ НА ПРОГРАМА "ПРЕВЕНЦИЯ И...

Най-новата брошура по туберкулоза

КАБКИС
Какво е КАБКИС? Това са кабинети за анонимно,...

Термини и съкращения
Термини (на български език) ХИВ-позитивен - това е...

Конкурси
ПОКАНА към лечебни заведения за заявяване на...


Националната АНТИСПИН кампания започва с уникален концерт на Милена

26-11-2009

Най-атрактивната рок дама на България - Милена – ще пее в подкрепа на борбата срещу СПИН на голям концерт, с който ще отбележи своя 25-годишен юбилей на сцена.
 
Голямото събитие ще се състои в столичната зала Универсиада на 28 ноември (събота) от 19:00 часа. С концерта ще бъде открита Националната АНТИСПИН кампания, организирана от Програма „Превенция и контрол на ХИВ/СПИН” при Министерството на здравеопзването, Коалиция АНТИСПИН и Обединената програма за ХИВ/СПИН на ООН (UNAIDS) в партньорство с Регионалните инспекции за контрол и опазване на общественото здраве (РИОКОЗ), общини и медии.

Мотото на кампанията е „Бъди в час!”, а Милена е неин специален посланик. По време на своя бенефис тя ще отправи АНТИСПИН послания към младите хора.

Откровена, емоционална, въздействаща – такава е най-харизматичната рок дама  на България в творчеството си, такива ще са и АНТИСПИН посланията й към младите хора, които са сред най-уязвимите към инфектиране с ХИВ. В България половината от хората с потвърден ХИВ статус през последната година са под 30 години.

4 хиляди са инфектираните с ХИВ, 3 хиляди от тях не знаят това. Посланията на тазгодишната кампания са свързани с призива всеки да знае своя ХИВ статус и да се информира за начините за предпазване от инфектиране със смъртоносния вирус.

Очаква се бенефисът на Милена да бъде едно от най-мащабните музикални събития за годината. В него ще вземат участие над двадесет от най-добрите български рок групи и музиканти. На сцената още ще се изявят Ревю, Ера, БТР, Кирил Маричков, Васко Кръпката и Кръпка блус бенд, Холера, Пецко, Конкурент, Атлас, Дони, Петко и Нуфри (Пиромания), Черно Фередже, Данчо Лазаров, Димитър Кърнев (Д2), Стефан Попов (Гравити Ко.) и др.  Организатор на концерта е София Мюзик Ентърпрайсис.

Преди и по време на концерта над 20 доброволци ще раздават презервативи и информационни материали сред публиката. Всеки, който желае да се изследва за ХИВ ще може да го направи в Мобилния медицински кабинет, осигурен от Програма „Превенция и контрол на ХИВ/СПИН”. Кабинетът ще бъде разположен пред зала Универсиада час и половина преди началото на концерта, така че максимален брой хора да се тестват за ХИВ. Медицински екип ще консултира желаещите да се изследват за начините за предпазване от инфектиране с ХИВ.
Полезни връзки
» Български лекарски съюз
» Национална здравноосигурителна каса
» Позитивно за ХИВ/СПИН
» Министерство на здравеопазването
» ПРООН - България
» UNDP - Worldwide
» Глобален фонд за борба срещу СПИН,...
» Световна Здравна Организация
» UNAIDS
» Национален комитет по профилактика...
» Изпълнителна агенция по лекарствата
» Национален съвет по наркотичните...
» Национален център по хигиена,...
» Health Media Group
» Национален център по здравна...
» Международен институт по...
» Български сайт за ХИВ/СПИН
» Столична Регионална Инспекция за...
» Национален осигурителен институт
» Национален статистически институт

[Още]